Sarita Sehjpal regnes som en av Norges beste indiske kokker, og maten hennes er elsket av mange. Best av alt er at du nå kan lage gründerens mat hjemme hos deg selv.

En fantastisk historie om kjærlighet til mat

I et forrykende snøvær i 1972 kom Sarita, lillebroren og foreldrene til Norge for aller første gang. Nå, mer enn 40 år senere, bringer Sarita varme til norske ganer med sitt brennende engasjement for ekte indisk mat.

Les mer

Ekte indisk mat fra Kristiansand

Nå trenger du ikke å reise til «Mother India» i Kristiansand for å smake den kanskje beste indiske maten i Norge.

Les mer

Flest vegetarianere i verden

India er det landet i verden med flest vegetarianere. Nærmere 650 millioner mennesker. Det vil si mer enn halvparten av befolkningen spiser hverken kjøtt, fisk eller egg.

Les mer

Ris er hovedmåltidet i India

Ris blir spist som en del av et hovedmåltid i hele India. Det er kokt ris til curryretter, linsegryter eller sammen med grønnsaker.

Les mer

Hvorfor er kuene hellige i India?

For en nordmann som besøker India, er det både iøynefallende og eksotisk med alle kuene som rusler fritt rundt, både på landsbygda og i byene. De er ofte radmagre og vanstelte.

Les mer