En fantastisk historie om kjærlighet til mat

I dag er Saritas produkter å finne i de fleste dagligvareforretninger, og lever fortsatt etter den samme visjonen: å servere nordmenn fantastisk indisk mat.

Fra Sarita var liten, har hun alltid hjulpet foreldrene i deres kiosk og lært viktigheten av hardt arbeid. Midt i hjertet av Kristiansand startet foreldrene restauranten «Mother India» i 1994. Fra første dag bidro Sarita, og hun gikk gradene fra oppvasken via grytene til i dag å eie restauranten. Dagbladets legendariske matanmeldere Robinson & Fredag ble over seg av lykke da de besøkte restauranten. Maten fikk full pott, og de erklærte «Mother India» for å være Norges beste kjøkken for nordindisk mat.

Etter noen år bak grytene i restauranten begynte hun å leke med tanken om å servere alle nordmenn ekte indisk ferdigmat. Sarita var langt fra imponert over den såkalte indiske maten nordmenn fikk i butikken, med råvarer som ikke hører hjemme i en av verdens største kokkekunster. På kjøkkenet hjemme brukte hun familien som prøvekaniner på ferdigmatdrømmen, mens bestemoren i India ble kryddereksperten.

Prøverettene ble servert lokale butikksjefer, og tilbakemeldingene var enkle: «Når kan du levere?» Sarita lånte kjøkkenet til en lokal kjøpmann, fyrte opp grytene, pakket varene og kjørte dem selv ut til et 50-talls butikker på Sørlandet. Maten ble så populær at kjøkkenet snart ble for lite, og kasserollene har siden den gang byttet kjøkken to ganger for å få nok plass. Butikker stod i kø for å få kjøpe den ekte indiske ferdigmaten, og Deli DeLuca bestilte tonnevis av rettene. I dag kan også du smake på Saritas store drøm, ekte indisk ferdigmat.

Saritas finnes nå i de fleste dagligvareforretninger, fremdeles med den samme visjonen: å servere nordmenn fantastisk indisk mat.