Salat med Tandoori Kylling

En populær og klassisk indisk rett med nydelig smak og saftig kjøtt.

Salat med Tandoori Kylling
Tilberedningstid
135 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 6 stk kyllinglår uten skinn
  • 1 pk crispysalat
  • 200 g cherrytomater
  • 1 stk agurk
  • 2 stk modne mangoer
  • 1 pose salte cashewnøtter

Marinade 1

  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ss salt
  • 2 ss ingefær- og hvitløkspuré

Marinade 2

  • 8 ss yoghurt naturell
  • 2 ss garam masala
  • 1 ts spisscuminpulver
  • 2 ss tandoori masala
  • 2 ss kikertmel
  • 1 stk egg
  • 1 ts bukkhornskløver
  • 2 ss rapsolje

Mint- og Løkraita

  • 400 g gresk yoghurt eller yoghurt naturell
  • 1 ts salt eller etter smak
  • 1 ss sukker
  • 1 stk rødløk
  • 1 ss mintgelé eller 4 ss finhakket mynte

Fremgangsmåte

  1. Marinade 1: Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Tilsett kyllinglårene, bland dem godt inn i marinaden og la dem ligge i ca. 30 minutter.

  2. Marinade 2: Bland sammen yoghurt, krydder, kikertmel, egg og rapsolje i en annen bolle.

  3. Etter at kyllingstykkene har ligget i marinade 1, helles marinade 2 over kyllingen. Bland godt, dekk til bollen og sett kaldt igjen, minimum 1 time. La lårene ligge ute i romtemperatur i ca. 15 minutter før du begynner å steke dem. Stek på grillen, eller i stekeovnen på ca. 200 °C i 25-30 minutter, til de er gjennomstekte.

  4. Skyll og tørk grønnsakene. Riv salaten i biter, skjær tomatene i to og agurk i terninger. Ta fruktkjøttet ut av mangoen og skjær i terninger. Bland sammen grønnsaker, mango og cashewnøtter. Legg de stekte kyllingstykkene på toppen.

  5. Bland sammen ingrediensene til raitaen, og server ved siden av kyllingsalaten.

Kylling Tikka Masala

En velkjent og populær indisk rett. Imponer middagsgjestene med hjemmelaget tikka masala på ekte indisk vis. Vi garanterer fornøyde gjester!

Kylling Tikka Masala
Tilberedningstid
100 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 500 g kyllingfilet delt i små stykker

Marinade

  • 4 ss yoghurt naturell
  • 2 ss eddik
  • 1 ss salt
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts tandoori masala
  • 2 ss ingefær- og hvitløkspuré

Saus

  • 2 ss smør
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts grønne kardemommefrø
  • 1 stk kanelstang
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 stk stor finhakket løk
  • 400 g hakkede tomater på boks
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts cuminpulver
  • 1 ts korianderpulver
  • 0.5 ts chilipulver
  • 1 kvast frisk koriander
  • 1 ss kokosmasse
  • 2 ts mandelmel
  • 2 dl kyllingkraft
  • 1 dl matfløte

Tilbehør

  • 4 porsjoner kokt basmatiris
  • 1 pk nanbrød

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingen i små stykker.

  2. Marinade: Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Tilsett kyllingbitene og bland dem godt inn i marinaden. Dekk til bollen og sett kjølig i ca. 1 time.

  3. Ha den marinerte kyllingen over i en ildfast form. Stek midt i ovnen på 180 °C i 20-25 minutter.

  4. Saus: Finhakk løk og tomater. Smelt smør i en gryte eller dyp stekepanne. Ha i olje og løk og stek over middels varme. Når løken har blitt myk og gyllen, tilsett kanelstangen og kardemommefrøene. Tilsett deretter knuste og finhakkede tomater og resten av krydderne. Stek til tomatene har blitt myke – ha i litt vann dersom det blir for tørt. Bland inn kokosmasse og malte cashewnøtter.

  5. Tilsett kyllingkraft, fløte og de stekte kyllingstykkene i gryta. La det hele koke sammen i ca. 10 minutter. Kok ris etter anvisning på pakningen.

  6. Server tikka masala med ris og nanbrød. Strø frisk koriander og finhakkede cashewnøtter på toppen ved servering.

Kylling Curry

En smakfull og populær klassiker! Har du en god currybase er mye gjort for å lage ekte indisk mat. Eksperimenter med ulike ingredienser og du vil kunne trylle fram de herligste retter!

Kylling Curry
Tilberedningstid
45 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 1 stk hel kylling ca. 1,5 kg

Saus

  • 1 dl olje
  • 1 ss hel spisskummen
  • 3 stk laurbærblad
  • 1 stk kanelstang
  • 5 stk hel nellik
  • 2 stk store løk
  • 2 ss ingefær- og hvitløkspuré
  • 2 ts Gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss Koriander malt
  • 1 ss salt eller etter smak
  • 3 stk tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 1 l vann eller kraft
  • 2 ss Garam Masala
  • 0.5 stk sitron eller lime
  • 1 kvast frisk koriander

Tilbehør

  • 4 porsjoner kokt basmatiris
  • 1 glass Mango Chutney
  • 1 pk nanbrød

Fremgangsmåte

  1. Kutt kyllingen i store biter med bein. Fjern skinnet.

  2. Saus: Skjær løk i tynne strimler og finhakk tomatene. Varm oljen ved høy temperatur i en gryte. Tilsett spisskummen, laurbærblad, kanelstang, nellik, og la krydderne steke noen få sekunder. Fortsett med løken og stek til den er myk og gyllen. Senk temperaturen til middels varme. Ha i hvitløk- og ingefærpuré og resten av krydderne, unntatt garam masala. Stek videre i ca. 1 minutt. Bland inn tomatpuré og finhakkede tomater. Ha litt vann tilgjengelig og tilsett dette dersom det blir altfor tørt i gryta. La det hele surre sammen i ca. 5 minutter før crème fraîche tilsettes. Stek videre i 2-3 minutter.

  3. Ha kyllingen i gryta og bland godt. Tilsett vann/kraft og la det koke i ca. 25 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Kok ris etter anvisning på pakningen.

  4. Ta ut de hele krydderne fra gryta. Tilsett garam masala og sitronsaft rett før servering. Dryss til slutt over litt finhakket frisk koriander. Server retten med ris, mangochutney og nanbrød.

Indisk Kyllingburger – Murg Tikki

Saftig burger med skikkelig god smak! Prøv denne indiske burgervarianten – den har masse spennende tilbehør som gjør dette til et burgermåltid helt utenom det vanlige.

Indisk Kyllingburger – Murg Tikki
Tilberedningstid
45 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 500 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk stor løk
  • 2 stk røde chili
  • 4 stk hvitløksbåter
  • 1 stk bit fersk ingefær ca 1 cm
  • 1 ss Garam Masala
  • 1 ts Spisskummen malt
  • 4 ss frisk koriander
  • 1 stk egg
  • 2 ss brødrasp
  • 2 ts salt eller etter smak

Tilbehør

  • 1 pk crispysalat
  • 200 g cherrytomater
  • 1 stk liten rødløk
  • 1 pk nanbrød
  • 1 glass Mango Chutney

Fremgangsmåte

  1. Kjør alle ingredienser, unntatt kjøttdeigen, i en kjøkkenmaskin eller stavmikser. Bland deretter kjøttdeigen godt sammen med løk- og krydderblandingen i en bolle. Dekk til bollen og sett i kjøleskapet minimum 30 minutter.

  2. Form burgere av deigen og stek de i olje på middelsvarme på begge sider til de er gjennomstekte.

  3. Varm nanbrød etter anvisning på pakningen.

  4. Topp lune nanbrød med salat, mangochutney, kyllingburger og ønskede grønnsaker. Raita smaker også veldig godt til burgeren.

Butter Chicken – Indisk Gryterett

Klassisk indisk mat. Denne fantastisk velsmakende og krydderrike retten må du bare prøve! Dryss gjerne over noen friske korianderblader og en håndfull cashewnøtter ved servering.

Tilberedningstid
90 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 500 g kyllingfilet

Marinade

  • 4 ss yoghurt naturell
  • 0.5 stk sitron (saft)
  • 1 ss salt
  • 2 ss ingefær- og hvitløkspuré
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss tandoori masala

Saus

  • 50 g smør
  • 2 ss matolje
  • 4 stk grønne kardemommefrø
  • 1 stk kanel stang
  • 1 stk stor finhakket løk
  • 2 stk tomat
  • 400 g hakkede tomater på boks
  • 0.5 ts chili pulver
  • 1 ss garam masala
  • 1 ts cumin pulver
  • 1 ts koriander pulver
  • 0.5 ts kardemommepulver
  • 2 ss kokosmasse
  • 2 ss finmalte cashewnøtter
  • 2 ss honning
  • 2 dl kyllingkraft
  • 1 dl fløte
  • 1 ss bukkehornkløver
  • 1.5 ts salt eller etter smak

Tilbehør

  • 4 porsjoner kokt basmatiris
  • 1 pk nanbrød

Fremgangsmåte

  1. Del kyllingfiletene i mellomstore stykker.

  2. Marinade: Bland sammen ingrediensene til marinaden. Bland kyllingstykker og marinade godt sammen. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet i minimum 1 time. Stek kyllingstykkene i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.

  3. Saus: Finhakk løk og tomater. Smelt smøret på middels varme i en gryte eller dyp panne. Tilsett deretter oljen. Stek knuste kardemommefrø, kanel og nellik i ca. ½ minutt. Tilsett løken og stek den myk og blank. Ha i alt av tomater og la dette surre i 2 minutter. Kjør det hele i en blender til det blir en glatt saus. Hell sausen tilbake i gryta og tilsett resten av krydderne. Rør godt og la sausen småkoke i 3-4 minutter. Ha i kokosmasse, cashewnøtter og honning.

  4. Tilsett kyllingbitene i gryta og bland dem inn i sausen. Hell i kyllingkraft og fløte og la dette småkoke i ca. 10 minutter. Kok ris etter anvisning på pakningen.

  5. Ha i bukkehornkløver og kardemomme i gryta like før servering. Server butter chicken med ris og lune nanbrød. Håper det smaker!