En populær og klassisk indisk rett med nydelig smak og saftig kjøtt.
Ingredienser
- 6 stk kyllinglår uten skinn
- 1 pk crispysalat
- 200 g cherrytomater
- 1 stk agurk
- 2 stk modne mangoer
- 1 pose salte cashewnøtter
Marinade 1
- 3 ss sitronsaft
- 1 ss salt
- 2 ss ingefær- og hvitløkspuré
Marinade 2
- 8 ss yoghurt naturell
- 2 ss garam masala
- 1 ts spisscuminpulver
- 2 ss tandoori masala
- 2 ss kikertmel
- 1 stk egg
- 1 ts bukkhornskløver
- 2 ss rapsolje
Mint- og Løkraita
- 400 g gresk yoghurt eller yoghurt naturell
- 1 ts salt eller etter smak
- 1 ss sukker
- 1 stk rødløk
- 1 ss mintgelé eller 4 ss finhakket mynte
Fremgangsmåte
Marinade 1: Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Tilsett kyllinglårene, bland dem godt inn i marinaden og la dem ligge i ca. 30 minutter.
Marinade 2: Bland sammen yoghurt, krydder, kikertmel, egg og rapsolje i en annen bolle.
Etter at kyllingstykkene har ligget i marinade 1, helles marinade 2 over kyllingen. Bland godt, dekk til bollen og sett kaldt igjen, minimum 1 time. La lårene ligge ute i romtemperatur i ca. 15 minutter før du begynner å steke dem. Stek på grillen, eller i stekeovnen på ca. 200 °C i 25-30 minutter, til de er gjennomstekte.
Skyll og tørk grønnsakene. Riv salaten i biter, skjær tomatene i to og agurk i terninger. Ta fruktkjøttet ut av mangoen og skjær i terninger. Bland sammen grønnsaker, mango og cashewnøtter. Legg de stekte kyllingstykkene på toppen.
Bland sammen ingrediensene til raitaen, og server ved siden av kyllingsalaten.