Salat med Tandoori Kylling

En populær og klassisk indisk rett med nydelig smak og saftig kjøtt.

Salat med Tandoori Kylling
Tilberedningstid
135 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 6 stk kyllinglår uten skinn
  • 1 pk crispysalat
  • 200 g cherrytomater
  • 1 stk agurk
  • 2 stk modne mangoer
  • 1 pose salte cashewnøtter

Marinade 1

  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ss salt
  • 2 ss ingefær- og hvitløkspuré

Marinade 2

  • 8 ss yoghurt naturell
  • 2 ss garam masala
  • 1 ts spisscuminpulver
  • 2 ss tandoori masala
  • 2 ss kikertmel
  • 1 stk egg
  • 1 ts bukkhornskløver
  • 2 ss rapsolje

Mint- og Løkraita

  • 400 g gresk yoghurt eller yoghurt naturell
  • 1 ts salt eller etter smak
  • 1 ss sukker
  • 1 stk rødløk
  • 1 ss mintgelé eller 4 ss finhakket mynte

Fremgangsmåte

  1. Marinade 1: Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Tilsett kyllinglårene, bland dem godt inn i marinaden og la dem ligge i ca. 30 minutter.

  2. Marinade 2: Bland sammen yoghurt, krydder, kikertmel, egg og rapsolje i en annen bolle.

  3. Etter at kyllingstykkene har ligget i marinade 1, helles marinade 2 over kyllingen. Bland godt, dekk til bollen og sett kaldt igjen, minimum 1 time. La lårene ligge ute i romtemperatur i ca. 15 minutter før du begynner å steke dem. Stek på grillen, eller i stekeovnen på ca. 200 °C i 25-30 minutter, til de er gjennomstekte.

  4. Skyll og tørk grønnsakene. Riv salaten i biter, skjær tomatene i to og agurk i terninger. Ta fruktkjøttet ut av mangoen og skjær i terninger. Bland sammen grønnsaker, mango og cashewnøtter. Legg de stekte kyllingstykkene på toppen.

  5. Bland sammen ingrediensene til raitaen, og server ved siden av kyllingsalaten.

Rogan Josh – Indisk Lammegryte

Prøv denne nydelige indiske retten og lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Server raita, mangochutney og nanbrød til og drøm deg til India.

Rogan Josh – Indisk Lammegryte
Tilberedningstid
50 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 1 kg lammebog eller lammelår i små stykker
  • 4 porsjoner kokt basmatiris
  • 1 pk nanbrød
  • 1 glass Mango Chutney

Marinade

  • 1.5 dl yoghurt naturell
  • 2 ss ingefær- og hvitløkspuré
  • 4 ss eddik
  • 3 ss rapsolje

Saus

  • 5 ss olje
  • 2 stk kanelstenger
  • 4 stk laurbærblad
  • 10 stk pepperkorn
  • 5 stk hel sort kardemomme
  • 0.5 ts revet muskatnøtt
  • 2 ss løk
  • 2 stk tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts Gurkemeie
  • 2 ts Garam Masala
  • 1 ts Paprika malt
  • 1 ts Spisskummen malt
  • 1.5 ts chilipulver
  • 1 dl vann
  • 1 kvast frisk koriander
  • 1 kvast frisk mynte

Fremgangsmåte

  1. Marinade: Rør sammen ingrediensene til marinaden i en bolle og bland i kjøttet. Kjøttet trenger ikke marineres lenge, bare til du er ferdig med sausen.

  2. Saus: Finhakk løk og tomater. Varm oljen i en gryte eller dyp stekepanne. Ha i kanel, laurbærblad, pepperkorn, sort kardemomme, og la dette godgjøre seg i ½ minutt. Tilsett løk. Stek til løken er gyllen og myk. Tilsett deretter tomater og tomatpuré. Ha i resten av krydderet og litt vann. La det hele surre sammen i ca. 3-4 minutter over middels varme.

  3. Ha kjøttet med marinaden og vannet i gryta. La retten småkoke i ca. 40 min til kjøttet har blitt mørt. Kok ris etter anvisning på pakningen.

  4. Ta ut alt av hele krydder fra gryta. Tilsett finhakket koriander og mynte like før servering. Server nydelig lammegryte med ris, raita, mangochutney og nanbrød som tilbehør.

Mango Lassi

Den indiske versjonen av smoothie. En perfekt drikk på varme sommerdager! Det er også en smart og oppfriskende dessert etter servering av sterk mat, ettersom den er laget med yoghurt.

Mango Lassi
Tilberedningstid
10 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 3 stk modne mangoer
  • 6 ss tyrkisk yoghurt
  • 1 dl kefir
  • 2 dl vann
  • 2 ss sukker om ikke mangoen er søt

Fremgangsmåte

  1. Skrell og fjern steinen på mangoene, og del fruktkjøttet i mindre biter. Bland alt i en mugge og bruk en stavmikser til å lage en glatt og fin konsistens på drikken. Alternativt kan du bruke en blender.

Laks i Kormasaus

Laks med indisk vri. En perfekt måte å gjøre fiskemåltidet mer eksotisk og velsmakende!

Laks i Kormasaus
Tilberedningstid
30 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 500 g laksefilet
  • 1 glass Mango Chutney

Saus

  • 2 stk løk
  • 50 g smør
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ts Garam Masala
  • 1 ts Gurkemeie
  • 2 ss finmalt mandelmel
  • 2 ss kokosmasse
  • 4 dl kokosmelk
  • 0.5 ts Kardemomme

Tilbehør

  • 4 porsjoner kokt basmatiris
  • 1 stk brokkoli
  • 1 pk nanbrød

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk. Smelt smøret i en kjele, tilsett løken og stek til den er myk og blank. Tilsett mandelmel, sukker, salt, garam masala, gurkemeie og kokosmasse. Bland godt. Ha i kokosmelk og la det hele koke over middels varme i ca. 10 minutter. Tilsett kardemomme mot slutten av koketiden.

  2. Ha sausen i en ildfast form. Smør laksestykkene med mangochutney og legg dem over sausen. Stek på 200 °C i ca. 10 min. Kok ris etter anvisning på pakningen.

  3. Skjær brokkoli i buketter. Kok opp vann med litt salt og ha bukettene oppi. Gi det et oppkok og hell av vannet.

  4. Server laks i kormasaus med ris, brokkoli og nanbrød.

Kylling Tikka Masala

En velkjent og populær indisk rett. Imponer middagsgjestene med hjemmelaget tikka masala på ekte indisk vis. Vi garanterer fornøyde gjester!

Kylling Tikka Masala
Tilberedningstid
100 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 500 g kyllingfilet delt i små stykker

Marinade

  • 4 ss yoghurt naturell
  • 2 ss eddik
  • 1 ss salt
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts tandoori masala
  • 2 ss ingefær- og hvitløkspuré

Saus

  • 2 ss smør
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts grønne kardemommefrø
  • 1 stk kanelstang
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 stk stor finhakket løk
  • 400 g hakkede tomater på boks
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts cuminpulver
  • 1 ts korianderpulver
  • 0.5 ts chilipulver
  • 1 kvast frisk koriander
  • 1 ss kokosmasse
  • 2 ts mandelmel
  • 2 dl kyllingkraft
  • 1 dl matfløte

Tilbehør

  • 4 porsjoner kokt basmatiris
  • 1 pk nanbrød

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingen i små stykker.

  2. Marinade: Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Tilsett kyllingbitene og bland dem godt inn i marinaden. Dekk til bollen og sett kjølig i ca. 1 time.

  3. Ha den marinerte kyllingen over i en ildfast form. Stek midt i ovnen på 180 °C i 20-25 minutter.

  4. Saus: Finhakk løk og tomater. Smelt smør i en gryte eller dyp stekepanne. Ha i olje og løk og stek over middels varme. Når løken har blitt myk og gyllen, tilsett kanelstangen og kardemommefrøene. Tilsett deretter knuste og finhakkede tomater og resten av krydderne. Stek til tomatene har blitt myke – ha i litt vann dersom det blir for tørt. Bland inn kokosmasse og malte cashewnøtter.

  5. Tilsett kyllingkraft, fløte og de stekte kyllingstykkene i gryta. La det hele koke sammen i ca. 10 minutter. Kok ris etter anvisning på pakningen.

  6. Server tikka masala med ris og nanbrød. Strø frisk koriander og finhakkede cashewnøtter på toppen ved servering.

Kylling Curry

En smakfull og populær klassiker! Har du en god currybase er mye gjort for å lage ekte indisk mat. Eksperimenter med ulike ingredienser og du vil kunne trylle fram de herligste retter!

Kylling Curry
Tilberedningstid
45 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 1 stk hel kylling ca. 1,5 kg

Saus

  • 1 dl olje
  • 1 ss hel spisskummen
  • 3 stk laurbærblad
  • 1 stk kanelstang
  • 5 stk hel nellik
  • 2 stk store løk
  • 2 ss ingefær- og hvitløkspuré
  • 2 ts Gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss Koriander malt
  • 1 ss salt eller etter smak
  • 3 stk tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 1 l vann eller kraft
  • 2 ss Garam Masala
  • 0.5 stk sitron eller lime
  • 1 kvast frisk koriander

Tilbehør

  • 4 porsjoner kokt basmatiris
  • 1 glass Mango Chutney
  • 1 pk nanbrød

Fremgangsmåte

  1. Kutt kyllingen i store biter med bein. Fjern skinnet.

  2. Saus: Skjær løk i tynne strimler og finhakk tomatene. Varm oljen ved høy temperatur i en gryte. Tilsett spisskummen, laurbærblad, kanelstang, nellik, og la krydderne steke noen få sekunder. Fortsett med løken og stek til den er myk og gyllen. Senk temperaturen til middels varme. Ha i hvitløk- og ingefærpuré og resten av krydderne, unntatt garam masala. Stek videre i ca. 1 minutt. Bland inn tomatpuré og finhakkede tomater. Ha litt vann tilgjengelig og tilsett dette dersom det blir altfor tørt i gryta. La det hele surre sammen i ca. 5 minutter før crème fraîche tilsettes. Stek videre i 2-3 minutter.

  3. Ha kyllingen i gryta og bland godt. Tilsett vann/kraft og la det koke i ca. 25 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Kok ris etter anvisning på pakningen.

  4. Ta ut de hele krydderne fra gryta. Tilsett garam masala og sitronsaft rett før servering. Dryss til slutt over litt finhakket frisk koriander. Server retten med ris, mangochutney og nanbrød.

Indisk Vegetarburger – Allo Tikke

En spennende vegetarburger med smak av India.

Indisk Vegetarburger – Allo Tikke
Tilberedningstid
40 min
Porsjoner
2

Ingredienser

Burgere

  • 2 stk store kokte poteter
  • 50 g spinat
  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn chili
  • 2 ss fersk ingefær
  • 1 stk hvitløksbåt
  • 2 ss frisk koriander
  • 50 g mais
  • 50 g kokte kikerter eller linser
  • 1 ss salt
  • 4 ss kikertmel
  • 2 ss maisenna
  • 1 dl vann
  • 1 dl brødsmuler
  • 4 ss rapsolje
  • 1 ss garam masala

Mangosalsa

  • 1 stk mango
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk tomat
  • 1 ss frisk koriander
  • 1 ss limesaft
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts sukker

Crème Fraîche Raita

  • 3 dl crème fraîche
  • 2 ss myntegelé eller finhakket mynte
  • 1 ss frisk koriander

Tilbehør

  • 4 stk ciabatta

Fremgangsmåte

  1. Kok spinaten i 2-3 minutter og sil av vannet. Finhakk spinaten, løk, chili, hvitløk og koriander, og rasp ingefær. Rasp deretter potetene i en bolle. Tilsett de finhakkede grønnsakene og urtene, deretter mais, kikerter/linser, salt, krydder og kikertmel. Mos alle ingrediensene godt sammen med en potetstapper og form deigen til burgere.

  2. Bland sammen maisenna og vann, og ha blandingen i en skål. Dypp burgerne først i maisennablandingen, deretter i panko/brødsmuler. Sett kaldt i ca. 15 minutter.

  3. Mangosalsa: Fjern skall og sten, og kutt mangokjøttet i små terninger. Skjær løk og tomat i skiver og finhakk frisk koriander. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.

  4. Crème fraîche-raita: Bland sammen crème fraîche, mynte og finhakket koriander.

  5. Varm olje i en stekepanne og stek burgerne gylne på begge sider. Server vegetarburgerne i varme ciabatta med mangosalsa, creme fraiche-raita og frisk koriander.

Indisk Kyllingburger – Murg Tikki

Saftig burger med skikkelig god smak! Prøv denne indiske burgervarianten – den har masse spennende tilbehør som gjør dette til et burgermåltid helt utenom det vanlige.

Indisk Kyllingburger – Murg Tikki
Tilberedningstid
45 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 500 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk stor løk
  • 2 stk røde chili
  • 4 stk hvitløksbåter
  • 1 stk bit fersk ingefær ca 1 cm
  • 1 ss Garam Masala
  • 1 ts Spisskummen malt
  • 4 ss frisk koriander
  • 1 stk egg
  • 2 ss brødrasp
  • 2 ts salt eller etter smak

Tilbehør

  • 1 pk crispysalat
  • 200 g cherrytomater
  • 1 stk liten rødløk
  • 1 pk nanbrød
  • 1 glass Mango Chutney

Fremgangsmåte

  1. Kjør alle ingredienser, unntatt kjøttdeigen, i en kjøkkenmaskin eller stavmikser. Bland deretter kjøttdeigen godt sammen med løk- og krydderblandingen i en bolle. Dekk til bollen og sett i kjøleskapet minimum 30 minutter.

  2. Form burgere av deigen og stek de i olje på middelsvarme på begge sider til de er gjennomstekte.

  3. Varm nanbrød etter anvisning på pakningen.

  4. Topp lune nanbrød med salat, mangochutney, kyllingburger og ønskede grønnsaker. Raita smaker også veldig godt til burgeren.

Chana Masala – Indisk Vegetargryte med Kikerter

I India spiser de de mye vegetarisk mat, og Chana masala er en klassiker. Smak vår nydelige grønnsaksrett, og server basmatiris og mangochutney til.

Chana Masala – Indisk Vegetargryte med Kikerter
Tilberedningstid
90 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 800 g kokte kikerter
  • 4 ss rapsolje
  • 1 ss hel spisskummen
  • 2 stk løk
  • 4 stk hvitløksbåter
  • 2 ss fersk ingefær
  • 2 stlk grønn chili
  • 2 stk hakkede tomater
  • 2 stk tomater
  • 2 ts Garam Masala
  • 1 ts Spisskummen malt
  • 2 ss limejuice
  • 2 ts salt
  • 5 dl vann
  • 1 kvast frisk koriander

Tilbehør

  • 4 porsjoner kokt basmatiris
  • 1 glass Mango Chutney

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk, hvitløk, ingefær, chili og tomater.

  2. Varm olje i en gryte. Tilsett hel spisskummin og løk. Stek løken myk og gyllen. Tilsett deretter hvitløk, ingefær og chili. La dette godgjøre seg i gryta i et lite minutt før resten av krydderne tilsettes. Ha i alt av tomater og la dette surre sammen i 3-4 minutter. Tilsett garam masala, spisskummin og salt. Rør godt før du har i godt skylte kikerter.

  3. Hell i vann og kok retten videre i 10 minutter på middels varme. Kok ris etter anvisning på pakningen.

  4. Tilsett finhakket koriander i gryta like før servering. Server chana masala med basmatiris og mangochutney som tilbehør.

Butter Chicken – Indisk Gryterett

Klassisk indisk mat. Denne fantastisk velsmakende og krydderrike retten må du bare prøve! Dryss gjerne over noen friske korianderblader og en håndfull cashewnøtter ved servering.

Tilberedningstid
90 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 500 g kyllingfilet

Marinade

  • 4 ss yoghurt naturell
  • 0.5 stk sitron (saft)
  • 1 ss salt
  • 2 ss ingefær- og hvitløkspuré
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss tandoori masala

Saus

  • 50 g smør
  • 2 ss matolje
  • 4 stk grønne kardemommefrø
  • 1 stk kanel stang
  • 1 stk stor finhakket løk
  • 2 stk tomat
  • 400 g hakkede tomater på boks
  • 0.5 ts chili pulver
  • 1 ss garam masala
  • 1 ts cumin pulver
  • 1 ts koriander pulver
  • 0.5 ts kardemommepulver
  • 2 ss kokosmasse
  • 2 ss finmalte cashewnøtter
  • 2 ss honning
  • 2 dl kyllingkraft
  • 1 dl fløte
  • 1 ss bukkehornkløver
  • 1.5 ts salt eller etter smak

Tilbehør

  • 4 porsjoner kokt basmatiris
  • 1 pk nanbrød

Fremgangsmåte

  1. Del kyllingfiletene i mellomstore stykker.

  2. Marinade: Bland sammen ingrediensene til marinaden. Bland kyllingstykker og marinade godt sammen. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet i minimum 1 time. Stek kyllingstykkene i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.

  3. Saus: Finhakk løk og tomater. Smelt smøret på middels varme i en gryte eller dyp panne. Tilsett deretter oljen. Stek knuste kardemommefrø, kanel og nellik i ca. ½ minutt. Tilsett løken og stek den myk og blank. Ha i alt av tomater og la dette surre i 2 minutter. Kjør det hele i en blender til det blir en glatt saus. Hell sausen tilbake i gryta og tilsett resten av krydderne. Rør godt og la sausen småkoke i 3-4 minutter. Ha i kokosmasse, cashewnøtter og honning.

  4. Tilsett kyllingbitene i gryta og bland dem inn i sausen. Hell i kyllingkraft og fløte og la dette småkoke i ca. 10 minutter. Kok ris etter anvisning på pakningen.

  5. Ha i bukkehornkløver og kardemomme i gryta like før servering. Server butter chicken med ris og lune nanbrød. Håper det smaker!