En smakfull og populær klassiker! Har du en god currybase er mye gjort for å lage ekte indisk mat. Eksperimenter med ulike ingredienser og du vil kunne trylle fram de herligste retter!
Ingredienser
- 1 stk hel kylling ca. 1,5 kg
Saus
- 1 dl olje
- 1 ss hel spisskummen
- 3 stk laurbærblad
- 1 stk kanelstang
- 5 stk hel nellik
- 2 stk store løk
- 2 ss ingefær- og hvitløkspuré
- 2 ts Gurkemeie
- 1 ts chilipulver
- 1 ss Koriander malt
- 1 ss salt eller etter smak
- 3 stk tomater
- 2 ss tomatpuré
- 1.5 dl crème fraîche
- 1 l vann eller kraft
- 2 ss Garam Masala
- 0.5 stk sitron eller lime
- 1 kvast frisk koriander
Tilbehør
- 4 porsjoner kokt basmatiris
- 1 glass Mango Chutney
- 1 pk nanbrød
Fremgangsmåte
Kutt kyllingen i store biter med bein. Fjern skinnet.
Saus: Skjær løk i tynne strimler og finhakk tomatene. Varm oljen ved høy temperatur i en gryte. Tilsett spisskummen, laurbærblad, kanelstang, nellik, og la krydderne steke noen få sekunder. Fortsett med løken og stek til den er myk og gyllen. Senk temperaturen til middels varme. Ha i hvitløk- og ingefærpuré og resten av krydderne, unntatt garam masala. Stek videre i ca. 1 minutt. Bland inn tomatpuré og finhakkede tomater. Ha litt vann tilgjengelig og tilsett dette dersom det blir altfor tørt i gryta. La det hele surre sammen i ca. 5 minutter før crème fraîche tilsettes. Stek videre i 2-3 minutter.
Ha kyllingen i gryta og bland godt. Tilsett vann/kraft og la det koke i ca. 25 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Kok ris etter anvisning på pakningen.
Ta ut de hele krydderne fra gryta. Tilsett garam masala og sitronsaft rett før servering. Dryss til slutt over litt finhakket frisk koriander. Server retten med ris, mangochutney og nanbrød.