Klassisk indisk mat. Denne fantastisk velsmakende og krydderrike retten må du bare prøve! Dryss gjerne over noen friske korianderblader og en håndfull cashewnøtter ved servering.
Ingredienser
- 500 g kyllingfilet
Marinade
- 4 ss yoghurt naturell
- 0.5 stk sitron (saft)
- 1 ss salt
- 2 ss ingefær- og hvitløkspuré
- 1 ss garam masala
- 1 ss tandoori masala
Saus
- 50 g smør
- 2 ss matolje
- 4 stk grønne kardemommefrø
- 1 stk kanel stang
- 1 stk stor finhakket løk
- 2 stk tomat
- 400 g hakkede tomater på boks
- 0.5 ts chili pulver
- 1 ss garam masala
- 1 ts cumin pulver
- 1 ts koriander pulver
- 0.5 ts kardemommepulver
- 2 ss kokosmasse
- 2 ss finmalte cashewnøtter
- 2 ss honning
- 2 dl kyllingkraft
- 1 dl fløte
- 1 ss bukkehornkløver
- 1.5 ts salt eller etter smak
Tilbehør
- 4 porsjoner kokt basmatiris
- 1 pk nanbrød
Fremgangsmåte
Del kyllingfiletene i mellomstore stykker.
Marinade: Bland sammen ingrediensene til marinaden. Bland kyllingstykker og marinade godt sammen. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet i minimum 1 time. Stek kyllingstykkene i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.
Saus: Finhakk løk og tomater. Smelt smøret på middels varme i en gryte eller dyp panne. Tilsett deretter oljen. Stek knuste kardemommefrø, kanel og nellik i ca. ½ minutt. Tilsett løken og stek den myk og blank. Ha i alt av tomater og la dette surre i 2 minutter. Kjør det hele i en blender til det blir en glatt saus. Hell sausen tilbake i gryta og tilsett resten av krydderne. Rør godt og la sausen småkoke i 3-4 minutter. Ha i kokosmasse, cashewnøtter og honning.
Tilsett kyllingbitene i gryta og bland dem inn i sausen. Hell i kyllingkraft og fløte og la dette småkoke i ca. 10 minutter. Kok ris etter anvisning på pakningen.
Ha i bukkehornkløver og kardemomme i gryta like før servering. Server butter chicken med ris og lune nanbrød. Håper det smaker!