Klassisk indisk mat. Denne fantastisk velsmakende og krydderrike retten må du bare prøve! Dryss gjerne over noen friske korianderblader og en håndfull cashewnøtter ved servering.

Tilberedningstid
90 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 500 g kyllingfilet

Marinade

  • 4 ss yoghurt naturell
  • 0.5 stk sitron (saft)
  • 1 ss salt
  • 2 ss ingefær- og hvitløkspuré
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss tandoori masala

Saus

  • 50 g smør
  • 2 ss matolje
  • 4 stk grønne kardemommefrø
  • 1 stk kanel stang
  • 1 stk stor finhakket løk
  • 2 stk tomat
  • 400 g hakkede tomater på boks
  • 0.5 ts chili pulver
  • 1 ss garam masala
  • 1 ts cumin pulver
  • 1 ts koriander pulver
  • 0.5 ts kardemommepulver
  • 2 ss kokosmasse
  • 2 ss finmalte cashewnøtter
  • 2 ss honning
  • 2 dl kyllingkraft
  • 1 dl fløte
  • 1 ss bukkehornkløver
  • 1.5 ts salt eller etter smak

Tilbehør

  • 4 porsjoner kokt basmatiris
  • 1 pk nanbrød

Fremgangsmåte

  1. Del kyllingfiletene i mellomstore stykker.

  2. Marinade: Bland sammen ingrediensene til marinaden. Bland kyllingstykker og marinade godt sammen. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet i minimum 1 time. Stek kyllingstykkene i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.

  3. Saus: Finhakk løk og tomater. Smelt smøret på middels varme i en gryte eller dyp panne. Tilsett deretter oljen. Stek knuste kardemommefrø, kanel og nellik i ca. ½ minutt. Tilsett løken og stek den myk og blank. Ha i alt av tomater og la dette surre i 2 minutter. Kjør det hele i en blender til det blir en glatt saus. Hell sausen tilbake i gryta og tilsett resten av krydderne. Rør godt og la sausen småkoke i 3-4 minutter. Ha i kokosmasse, cashewnøtter og honning.

  4. Tilsett kyllingbitene i gryta og bland dem inn i sausen. Hell i kyllingkraft og fløte og la dette småkoke i ca. 10 minutter. Kok ris etter anvisning på pakningen.

  5. Ha i bukkehornkløver og kardemomme i gryta like før servering. Server butter chicken med ris og lune nanbrød. Håper det smaker!