Prøv denne nydelige indiske retten og lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Server raita, mangochutney og nanbrød til og drøm deg til India.
Ingredienser
- 1 kg lammebog eller lammelår i små stykker
- 4 porsjoner kokt basmatiris
- 1 pk nanbrød
- 1 glass Mango Chutney
Marinade
- 1.5 dl yoghurt naturell
- 2 ss ingefær- og hvitløkspuré
- 4 ss eddik
- 3 ss rapsolje
Saus
- 5 ss olje
- 2 stk kanelstenger
- 4 stk laurbærblad
- 10 stk pepperkorn
- 5 stk hel sort kardemomme
- 0.5 ts revet muskatnøtt
- 2 ss løk
- 2 stk tomater
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts Gurkemeie
- 2 ts Garam Masala
- 1 ts Paprika malt
- 1 ts Spisskummen malt
- 1.5 ts chilipulver
- 1 dl vann
- 1 kvast frisk koriander
- 1 kvast frisk mynte
Fremgangsmåte
Marinade: Rør sammen ingrediensene til marinaden i en bolle og bland i kjøttet. Kjøttet trenger ikke marineres lenge, bare til du er ferdig med sausen.
Saus: Finhakk løk og tomater. Varm oljen i en gryte eller dyp stekepanne. Ha i kanel, laurbærblad, pepperkorn, sort kardemomme, og la dette godgjøre seg i ½ minutt. Tilsett løk. Stek til løken er gyllen og myk. Tilsett deretter tomater og tomatpuré. Ha i resten av krydderet og litt vann. La det hele surre sammen i ca. 3-4 minutter over middels varme.
Ha kjøttet med marinaden og vannet i gryta. La retten småkoke i ca. 40 min til kjøttet har blitt mørt. Kok ris etter anvisning på pakningen.
Ta ut alt av hele krydder fra gryta. Tilsett finhakket koriander og mynte like før servering. Server nydelig lammegryte med ris, raita, mangochutney og nanbrød som tilbehør.