Laks med indisk vri. En perfekt måte å gjøre fiskemåltidet mer eksotisk og velsmakende!
Tilberedningstid
30 min
Porsjoner
4
Ingredienser
- 500 g laksefilet
- 1 glass Mango Chutney
Saus
- 2 stk løk
- 50 g smør
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 2 ts Garam Masala
- 1 ts Gurkemeie
- 2 ss finmalt mandelmel
- 2 ss kokosmasse
- 4 dl kokosmelk
- 0.5 ts Kardemomme
Tilbehør
- 4 porsjoner kokt basmatiris
- 1 stk brokkoli
- 1 pk nanbrød
Fremgangsmåte
Finhakk løk. Smelt smøret i en kjele, tilsett løken og stek til den er myk og blank. Tilsett mandelmel, sukker, salt, garam masala, gurkemeie og kokosmasse. Bland godt. Ha i kokosmelk og la det hele koke over middels varme i ca. 10 minutter. Tilsett kardemomme mot slutten av koketiden.
Ha sausen i en ildfast form. Smør laksestykkene med mangochutney og legg dem over sausen. Stek på 200 °C i ca. 10 min. Kok ris etter anvisning på pakningen.
Skjær brokkoli i buketter. Kok opp vann med litt salt og ha bukettene oppi. Gi det et oppkok og hell av vannet.
Server laks i kormasaus med ris, brokkoli og nanbrød.