En spennende vegetarburger med smak av India.
Ingredienser
Burgere
- 2 stk store kokte poteter
- 50 g spinat
- 1 stk løk
- 1 stk grønn chili
- 2 ss fersk ingefær
- 1 stk hvitløksbåt
- 2 ss frisk koriander
- 50 g mais
- 50 g kokte kikerter eller linser
- 1 ss salt
- 4 ss kikertmel
- 2 ss maisenna
- 1 dl vann
- 1 dl brødsmuler
- 4 ss rapsolje
- 1 ss garam masala
Mangosalsa
- 1 stk mango
- 1 stk rødløk
- 1 stk tomat
- 1 ss frisk koriander
- 1 ss limesaft
- 0.5 ts salt
- 1 ts sukker
Crème Fraîche Raita
- 3 dl crème fraîche
- 2 ss myntegelé eller finhakket mynte
- 1 ss frisk koriander
Tilbehør
- 4 stk ciabatta
Fremgangsmåte
Kok spinaten i 2-3 minutter og sil av vannet. Finhakk spinaten, løk, chili, hvitløk og koriander, og rasp ingefær. Rasp deretter potetene i en bolle. Tilsett de finhakkede grønnsakene og urtene, deretter mais, kikerter/linser, salt, krydder og kikertmel. Mos alle ingrediensene godt sammen med en potetstapper og form deigen til burgere.
Bland sammen maisenna og vann, og ha blandingen i en skål. Dypp burgerne først i maisennablandingen, deretter i panko/brødsmuler. Sett kaldt i ca. 15 minutter.
Mangosalsa: Fjern skall og sten, og kutt mangokjøttet i små terninger. Skjær løk og tomat i skiver og finhakk frisk koriander. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
Crème fraîche-raita: Bland sammen crème fraîche, mynte og finhakket koriander.
Varm olje i en stekepanne og stek burgerne gylne på begge sider. Server vegetarburgerne i varme ciabatta med mangosalsa, creme fraiche-raita og frisk koriander.