I India spiser de de mye vegetarisk mat, og Chana masala er en klassiker. Smak vår nydelige grønnsaksrett, og server basmatiris og mangochutney til.
Ingredienser
- 800 g kokte kikerter
- 4 ss rapsolje
- 1 ss hel spisskummen
- 2 stk løk
- 4 stk hvitløksbåter
- 2 ss fersk ingefær
- 2 stlk grønn chili
- 2 stk hakkede tomater
- 2 stk tomater
- 2 ts Garam Masala
- 1 ts Spisskummen malt
- 2 ss limejuice
- 2 ts salt
- 5 dl vann
- 1 kvast frisk koriander
Tilbehør
- 4 porsjoner kokt basmatiris
- 1 glass Mango Chutney
Fremgangsmåte
Finhakk løk, hvitløk, ingefær, chili og tomater.
Varm olje i en gryte. Tilsett hel spisskummin og løk. Stek løken myk og gyllen. Tilsett deretter hvitløk, ingefær og chili. La dette godgjøre seg i gryta i et lite minutt før resten av krydderne tilsettes. Ha i alt av tomater og la dette surre sammen i 3-4 minutter. Tilsett garam masala, spisskummin og salt. Rør godt før du har i godt skylte kikerter.
Hell i vann og kok retten videre i 10 minutter på middels varme. Kok ris etter anvisning på pakningen.
Tilsett finhakket koriander i gryta like før servering. Server chana masala med basmatiris og mangochutney som tilbehør.