Indisk Vegetarburger – Allo Tikke

En spennende vegetarburger med smak av India.

Indisk Vegetarburger – Allo Tikke
Tilberedningstid
40 min
Porsjoner
2

Ingredienser

Burgere

  • 2 stk store kokte poteter
  • 50 g spinat
  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn chili
  • 2 ss fersk ingefær
  • 1 stk hvitløksbåt
  • 2 ss frisk koriander
  • 50 g mais
  • 50 g kokte kikerter eller linser
  • 1 ss salt
  • 4 ss kikertmel
  • 2 ss maisenna
  • 1 dl vann
  • 1 dl brødsmuler
  • 4 ss rapsolje
  • 1 ss garam masala

Mangosalsa

  • 1 stk mango
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk tomat
  • 1 ss frisk koriander
  • 1 ss limesaft
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts sukker

Crème Fraîche Raita

  • 3 dl crème fraîche
  • 2 ss myntegelé eller finhakket mynte
  • 1 ss frisk koriander

Tilbehør

  • 4 stk ciabatta

Fremgangsmåte

  1. Kok spinaten i 2-3 minutter og sil av vannet. Finhakk spinaten, løk, chili, hvitløk og koriander, og rasp ingefær. Rasp deretter potetene i en bolle. Tilsett de finhakkede grønnsakene og urtene, deretter mais, kikerter/linser, salt, krydder og kikertmel. Mos alle ingrediensene godt sammen med en potetstapper og form deigen til burgere.

  2. Bland sammen maisenna og vann, og ha blandingen i en skål. Dypp burgerne først i maisennablandingen, deretter i panko/brødsmuler. Sett kaldt i ca. 15 minutter.

  3. Mangosalsa: Fjern skall og sten, og kutt mangokjøttet i små terninger. Skjær løk og tomat i skiver og finhakk frisk koriander. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.

  4. Crème fraîche-raita: Bland sammen crème fraîche, mynte og finhakket koriander.

  5. Varm olje i en stekepanne og stek burgerne gylne på begge sider. Server vegetarburgerne i varme ciabatta med mangosalsa, creme fraiche-raita og frisk koriander.

Chana Masala – Indisk Vegetargryte med Kikerter

I India spiser de de mye vegetarisk mat, og Chana masala er en klassiker. Smak vår nydelige grønnsaksrett, og server basmatiris og mangochutney til.

Chana Masala – Indisk Vegetargryte med Kikerter
Tilberedningstid
90 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • 800 g kokte kikerter
  • 4 ss rapsolje
  • 1 ss hel spisskummen
  • 2 stk løk
  • 4 stk hvitløksbåter
  • 2 ss fersk ingefær
  • 2 stlk grønn chili
  • 2 stk hakkede tomater
  • 2 stk tomater
  • 2 ts Garam Masala
  • 1 ts Spisskummen malt
  • 2 ss limejuice
  • 2 ts salt
  • 5 dl vann
  • 1 kvast frisk koriander

Tilbehør

  • 4 porsjoner kokt basmatiris
  • 1 glass Mango Chutney

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk, hvitløk, ingefær, chili og tomater.

  2. Varm olje i en gryte. Tilsett hel spisskummin og løk. Stek løken myk og gyllen. Tilsett deretter hvitløk, ingefær og chili. La dette godgjøre seg i gryta i et lite minutt før resten av krydderne tilsettes. Ha i alt av tomater og la dette surre sammen i 3-4 minutter. Tilsett garam masala, spisskummin og salt. Rør godt før du har i godt skylte kikerter.

  3. Hell i vann og kok retten videre i 10 minutter på middels varme. Kok ris etter anvisning på pakningen.

  4. Tilsett finhakket koriander i gryta like før servering. Server chana masala med basmatiris og mangochutney som tilbehør.